Feng Shui tuin te Boortmeerbeek
Ontwerp en aanleg
Projectbeschrijving
Voor deze tuin was het belangrijk dat er een directe binding was tussen de voor- en achtertuin alsook wenste men te werken met uitsluitend gebogen wandelstructuren die de positieve shui mooi kunnen ontvangen.
Hierdoor werd er gewerkt met een halve cirkel in natuursteen die u van vooraan begeleid tot aan het terras achteraan. Via de stapstenen in een slingerbeweging bereik je het ronde zonneterras, de tuinberging en de toekomstige moestuin achteraan.
Voor de beplanting werd prairie gekozen die opgedeelt is in rasters per kleur in functie van de feng shui elementen.(aarde-hout-vuur-metaal-water) De rotsblokken vooraan zijn persoonlijk uitgekozen door de klant die als poortwachters de negatieve shui weerhouden. Het was een hele ervaring en uitdaging. Ik ben aangenaam verrast met het resultaat.
Project Details